A helyi horgászrendben meghatározottak alapján egész évben TILOS a csuka megtartása!
A ponty legnagyobb megtartható mérete 50cm!

A KOMRAI HASZNOSI HORGÁSZEGYESÜLET

meghirdeti a

HASZNOSI

I. NAGYHALFOGÓ HORGÁSZVERSENYT
(baráti találkozót)

 

A verseny helyszíne:

HASZNOSI-VÍZTÁROZÓ

A verseny ideje:

2023. szeptember 27. 0900– tól október 01.  1300 –ig

Résztvevők:

Csapatonként 2 fő

Nevezési díj:

30.000,- Ft

Nevezni lehet: 

2023.09.05-től Szabó Ferencnél Pásztón (SZ-Comp) (tel:06-70- 683-1554) a nevezési díj egyidejű befizetése mellett

Értékelés:

A versenyen kizárólag az 5 kg feletti ponty, amur kerülnek mérlegelésre

Díjazás:

A kifogott összsúly alapján díjazzuk kupával 1-3 helyezést elért csapatot + a legnagyobb hal!
Az első helyezettet vándorkupával díjazzuk!
  • A verseny ideje alatt csapatonként 4 horgászbot egyidejű használata engedélyezett, botonként 1-1 horoggal.
  • Horgászni FREESTYLE/ mindenfajta horgászmódszer megengedett / módszerrel lehet.
  • Minden csapatnak rendelkeznie kell 1 db pontybölcső, 2db pontyzsák, vagy úszómérlegelő, hiteles mérleg, 2 db nagy méretű merítő szákkal, fertőtlenítő spray a kifogott halak védelme érdekében.
  • A versenybe minden kifogott, és a mérlegelésig élve tartott ponty és amur - 5kg-tól - beleszámít, más egyéb hal nem.
  • A ráetetés a verseny ideje alatt végig engedélyezett, etetőhajó használata TILOS!
  • Sátor állítása a verseny ideje alatt, a szektoron belül engedélyezett.
  • A verseny ideje alatt külső segítség igénybevétele TILOS!
  • A kijelölt horgászhelyet a verseny ideje alatt csak a higiéniailag és mentálisan szükséges időtartamra lehet elhagyni, de egy fő mindig a helyszínen marad.
Kérjük mindazon sporttársakat, akik a rendezvény színvonalának emeléséhez hozzá tudnak járulni, felajánlásukat a HE Elnökénél tegyék meg.
A verseny nyílt nevezéses
  • Minden csapat 2 főből áll, korra és nemre való tekintet nélkül.
  • A nevezés csak a nevezési díj, jelentkezéssel egyidejű befizetése esetén érvényes
  • A verseny helyszíne a „Hasznosi-Víztározó
  • A tározón belüli horgászhelyek kialakítása a nevezés lezárásáig összegyűjtött információk alapján a verseny szervezőinek hatásköre. A horgászhelyek szakaszainak kijelölése (mely az időjárási viszonyoktól függően megváltozhat) a nyílt nevezési határidő végéig megtörténik.
  • A csapatok a nevezés sorrendje alapján tűzési sorrendet húznak, mely a továbbiakban a horgászhely lesz.

 

A VERSENY SZABÁLYAI:
  • A verseny kezdetét és a befejezést is kettő dudaszó jelzi.
  • A verseny ideje alatt csapatonként 4 horgászbot egyidejű használata engedélyezett, botonként 1-1 egyágú horoggal. Horgászni FREESTYLE/ mindenfajta horgászmódszer megengedett / módszerrel lehet. A horgászhelyen bármennyi horgászkészség előkészítve lehet.
  • A verseny ideje alatt külső segítség igénybevétele TILOS!
  • A ráetetés verseny ideje alatt végig engedélyezett. A verseny ideje alatt bármilyen etetőanyag (szemes takarmány, etető keverék, bojli, pellet, stb.) használható az észszerűség és a környezetvédelmi normák figyelembe vételével. Az etetésnél a dobócső, a csúzli, a rakéta, a parittya és a katapult használata, valamint minden tisztán fizikai erőn és ügyességen alapuló egyéb módszer engedélyezett; ugyanakkor minden sűrített levegővel, gázzal vagy elektromos árammal működő eszköz használata tilos.
  • Minden csapatnak rendelkeznie kell 1 db pontybölcső, 2db pontyzsák, vagy úszómérlegelő, hiteles mérleg, 2 db nagy méretű merítő szákkal, fertőtlenítő spray a kifogott halak védelme érdekében.
  • A versenybe minden kifogott, és a mérlegelésig élve tartott ponty és amur 5kg-tól beleszámít, más egyéb hal nem. A kifogott halakkal a lehető legkíméletesebb módon kell bánni. A mélyen akadt, vagy nehezen kiszabadítható horgot a halak kímélése érdekében erőszakkal kiszabadítani TILOS! Ilyen esetben a horogelőkét a lehető legrövidebbre el kell vágni!

    A kifogott bármilyen hallal történő durva bánásmód a csapat azonnali kizárását vonja maga után! A kifogott halat a lehető legrövidebb időn belül le kell mérlegelni és visszaengedni!
  • A végeredménybe minden, a verseny lezárását jelző dudaszó megszólalásáig a vízből kimerített ponty, vagy amur beleszámít. A lezárást jelző dudaszó elhangzását követően a megakasztott halat azonnal vissza kell engedni a vízbe, az mérlegelésre nem kerülhet.
  • Mérlegelés a fogások függvényébe a szomszédos csapat mérlegeli és hitelesíti, a kifogott halról hitelesítő fotót kell készíteni! A mérlegelést követően – a félreértések elkerülése végett – valamennyi kifogott halat azonnal vissza kell engedni a vízbe. Az elpusztult, vagy úszásra képtelen hal(ak) súlyát a mérlegelés eredményéből dupla súllyal kell levonni.
  • Horgászni csak a kijelölt szektoron belül lehet. A szomszédos szektorokban horgászók zavarása ( keresztbe dobálás, hangoskodás, stb ) TILOS! Amennyiben a megakasztott hal a fárasztás során a szomszédos szektorba átúszik, a fárasztás tovább folytatható, de szákolni csak saját szektoron belül szabad.
  • Pihenés céljára kis méretű sátor állítása a verseny idejére, a kisorsolt horgászhely határain belül, a parttól minimum5 méter távolságban engedélyezett. Ugyancsak engedélyezett a verseny időtartamára egyéb naptól, esőtől védő szerkezet ( sörsátor, napernyő, ponyvasátor) felállítása is.
  • SZABAD TŰZ RAKÁSA TILOS!
  • A kijelölt horgászhelyet a verseny ideje alatt csak a természetes szükségletek végzésének időtartamára lehet elhagyni de a csapat egy tagjának mindig a számukra kisorsolt horgászhelyen kell marad
  • A verseny ideje alatt a keletkezett szemetet az erre a célra átadott szemeteszsákba kell helyezni, majd azt a verseny végeztével a versenyzők kötelesek magukkal vinni! A horgászhelyen szemetelni, szemetet otthagyni TILOS!
  • A versenyen résztvevők a verseny ideje alatt 4 db kiépített WC-t használhatnak (a Halőr-háznál, a Nagy öbölnél, gát végén, buszmegállónál.) Megkérünk minden résztvevőt, hogy a környező erdőt ilyen célra ne használják.
  • A horgászhelyeket az éjszakai horgászat időtartamára jól látható módon meg kell világítani (egy szál gyertya nem megvilágítás ).
  • Felhívjuk minden versenyző és látogató figyelmét a kulturált viselkedés íratlan szabályainak betartására. Az ezeket megszegő csapat a további versenyzésből kizárható!
A versenyszabályokat megsértő horgászt, és csapatát a verseny döntnöke a további
versenyzésből kizárja!
 

A verseny lebonyolítása:

- Gyülekező, regisztráció

szeptember 27.

06:30 - 06:45

   

- Horgászhelyek kisorsolása

 

06:45 - 07:00

- Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre

 

07:00-tól

   

- Verseny kezdete (egy dudaszó)

szeptember 07.

09:00-tól

- Verseny zárása (egy dudaszó)

október 01. 

13:00-ig

Kérjük mindazon sporttársakat, akik a rendezvény színvonalának emeléséhez hozzá kívánnak járulni, felajánlásukat a HE Elnökénél tegyék meg.
A versenyszervezők elérhetősége : +36-20/999-9765 +36-20/444-1735
 
A HE Vezetősége minden résztvevőnek eredményes versenyzést kíván!
 
Pásztó 2023. Szeptember 5.
 
Sporttársi üdvözlettel:
KHHE vezetősége

Naptár

Víztérkódok

Komravölgyi víztározó: 12-018-1-1

Hasznosi víztározó: 12-013-1-1

Kapcsolat

Székhely: 3100 Salgótarján, Meredek út 1

Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 20

Adószám: 19926122-1-12

E-mail: info@komra-hasznos.hu